Marcel Halstenberg van Leipzig treurt
NOS Voetbal

Leipzig lijdt derde nederlaag, Bayern nadert na grote zege

RB Leipzig heeft zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Bij Eintracht Frankfurt ging de koploper van de Bundesliga met 2-0 onderuit. Achtervolger Bayern München won wel, met 5-0 van Schalke 04, en verkleinde het gat tot één punt.

Almany Touré tekende vroeg in de tweede helft met een machtige, verre volley voor de openingstreffer. Dat was compleet tegen de verhouding in; Leipzig was voor rust veel sterker, al leverde dat geen grote kansen op.

Dost gewisseld

Na de 1-0 was de koploper even de kluts kwijt en hing de 2-0 in de lucht. Maar Frankfurt, waar Bas Dost (die niet één keer in stelling werd gebracht) gewisseld werd, moest toch weer ver terug. Leipzig liep zich echter vast en ex-FC Groningen-speler Filip Kostic zorgde bij een late counter voor de 2-0.

Bayern drong thuis tegen Schalke meteen fel aan en na een foutje van doelman Markus Schubert opende Robert Lewandowski de score. Rabbi Matondo trof nog wel de lat namens Schalke, maar verder was Bayern de baas.

Leon Goretzka maakt de 3-0 tegen Schalke

Ook toen het al ruim leidde, bleef de thuisploeg aandringen. De mooiste goal was de 3-0. De bal bleef hangen in de zestien van Schalke, waarna Leon Goretzka met een halve omhaal doel trof. Thomas Müller, Thiago en Serge Gnabry maakten de overige goals.

Uitslagen 19de speelronde Bundesliga

Borussia Dortmund-1. FC Köln 5-1
1. FC Union Berlin-FC Augsburg 2-0
Borussia Mönchengladbach-1. FSV Mainz 05 3-1
Eintracht Frankfurt-RB Leipzig 2-0
SC Freiburg-SC Paderborn 0-2
VfL Wolfsburg-Hertha BSC 1-2
Bayern München-FC Schalke 04 5-0
Werder Bremen-Hoffenheim Zondag
Bayer Leverkusen-Fortuna Düsseldorf Zondag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl