Polizeipräsidium Oberbayern Süd

Een Nederlandse vriendengroep heeft volgens Duitse media gisteren chaotische taferelen veroorzaakt op wegen rond de Zuid-Duitse stad München. De politie verdenkt vijf bestuurders van illegaal autoracen.

Het is een verdenking die de groep zelf met klem ontkent tegenover het AD. "We werden als criminelen behandeld, terwijl er niets aan de hand was", aldus een anoniem lid van de vriendengroep.

De groep was met oude, bestickerde auto's onderweg naar Oostenrijk, in een soort wedstrijdvorm. Omroep PowNed interviewde enkele van hen bij het vertrek vanuit Venlo.

Volgens Duitse media bestond de groep uit twaalf mannen van tussen de 18 en 55 jaar.

De groep onruststokers viel al snel op, omdat ze bij vertrek uit München een rookbom afstaken. Volgens de vriendengroep gebeurde dat met toestemming van personeel van het hotel waar ze verbleven.

Polizeipräsidium Oberbayern Süd

Op de snelweg A95 schakelden andere weggebruikers de politie in, schrijft de Süddeutsche Zeitung, omdat ze de groep de ene na de andere verkeersregel zagen overtreden en te hard reden.

Vervolgens negeerde een van de auto's in de stad Starnberg een rood stoplicht, wat volgens de Duitse autoriteiten bijna leidde tot een ernstig ongeval met een kind.

Advocaat

"Maar daar weten wij helemaal niets van en we zijn hier ook helemaal niet voor bekeurd. Geen idee waar dit vandaan komt", aldus een van de inzittenden tegen het AD.

Wel achtervolgden meerdere politieauto's daarna de vijf Nederlandse auto's op de snelweg. De Nederlanders werden uiteindelijk aan de kant gezet bij een tankstation nabij de Beierse stad Weilheim.

De mannen werden naar een politiebureau gebracht en mochten na drie uur en een grondige inspectie van hun auto's volgens de deelnemer zonder bekeuring en met alle rijbewijzen weer op zak hun reis vervolgen. De groep zegt van plan te zijn een advocaat in te schakelen, "om dit recht te zetten".

STER reclame