ANP

Twee Nederlandse agenten staan de Argentijnse politie bij in de zaak die draait om een cocaïnevondst in een Nederlands vrachtvliegtuig. De agenten zijn inmiddels afgereisd naar Argentinië, bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid na berichtgeving van De Telegraaf.

Zij moeten onder meer helpen met het uitlezen van de telefoons van de drie Nederlandse piloten die in voorarrest zitten vanwege de zaak, schrijft de krant. Naast de drie piloten zitten ook vijf grondmedewerkers vast.

Uitvoerige controles

Anderhalve week geleden werd op het internationale vliegveld van Buenos Aires 82 kilo cocaïne gevonden in het toestel van vrachtluchtvaartmaatschappij Martinair, toen het vliegtuig op het punt stond te vertrekken.

De Argentijnse autoriteiten hebben nog geen idee hoe het de drugssmokkelaars is gelukt de cocaïne langs de uitvoerige douanecontroles op de Ezeiza-luchthaven te loodsen. De drugs waren verstopt in drie kartonnen dozen met daarop etiketten van turbineolie.

KLM, het moederbedrijf van Martinair, wil tegenover De Telegraaf alleen bevestigen dat de piloten vastzitten en verder niet reageren op de zaak. Volgens de krant wil familie van de piloten dat de Nederlanders snel worden vrijgelaten, omdat ze "onmogelijk" iets met de drugs te maken kunnen hebben.

STER reclame