Faber dag na bekerdebacle: 'Tijd van praten is voorbij'

Uitgeschakeld in Europa, in de strijd om de landstitel en nu ook in het KNVB-bekertoernooi. PSV-trainer Ernest Faber is momenteel niet te benijden en ontstak donderdagavond na het bekerdrama tegen NAC Breda dan ook in woede.

Een dag later is de boosheid gezakt, zei Faber op de persconferentie voor het duel met FC Twente van zondag. Maar spijt van zijn woorden heeft de interim-trainer niet. "Ik mis een beetje de trots om voor PSV te spelen. Het is een mooie club, een warme club, een betrouwbare club. Dan verwacht ik iets meer dan wat ik gisteren heb gezien. Het is graag of niet..."

Uit de woorden van Faber viel op te maken dat hij zinspeelt op maatregelen: "Iedereen weet en ziet wat er aan de hand is. Het is nu vooral doen en niet te veel praten. Je moet verder. Linksom of rechtsom. Maar dan wel met de juiste spelers", aldus Faber, die niet wilde ingaan op namen.

Het verval is nog steeds te groot bij de PSV-spelers, constateerde Faber. "Als het meezit, gaat het goed. Maar als het tegenzit, moet je weerbaarder zijn. Je hebt nu spelers nodig die er nog voor willen gaan. Houding en gedrag, hoe spelers zich presenteren, hoe ze trainen. Wie steekt er extra energie in? Daar kijk je dan naar."

Topoverleg in Eindhoven

Faber heeft het debacle van Breda nog niet besproken met algemeen directeur Toon Gerbrands, technisch directeur John de Jong en adviseur Guus Hiddink. Dat overleg volgt later vandaag, zei de trainer.

Bij de spelers trof Faber vanochtend een mengeling van teleurstelling en strijdbaarheid aan. Veel woorden heeft de trainer niet nodig gehad. "De fase van praten is voorbij. Je moet nu laten zien wat je kunt", zei Faber.

"We hebben gisteren iets meegemaakt waar we iets mee moeten voor de toekomst. Maar we hebben niet veel tijd, want zondag volgt de wedstrijd tegen FC Twente", aldus Faber. "We moeten ons revancheren voor de wanprestatie van gisteravond en zijn het aan PSV verplicht om zondag een goede wedstrijd te spelen."

'Als het tegenzit, vecht dit PSV vooral tegen zichzelf'

STER reclame