Passagiers uit een vliegtuig uit Wuhan worden onderzocht en dragen mondkapjes
NOS Voetbal

Olympisch kwalificatietoernooi boksen Azië en Oceanië afgelast

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft besloten om het olympisch kwalificatietoernooi boksen voor Azië en Oceanië niet door te laten gaan.

Het toernooi zou van 3 tot 14 februari plaatsvinden in Wuhan, dat momenteel geteisterd wordt door het coronavirus. Er wordt gekeken naar een andere locatie voor het toernooi waar boksers zich kunnen plaatsen voor Tokio 2020.

In de Chinese stad Wuhan zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Zo zijn bij dit treinstation infrarood-thermometers geplaatst om de temperatuur van passagiers te monitoren.

Chinese stad Wuhan neemt maatregelen om coronavirus tegen te gaan

"Het besluit is genomen omdat er groeiende bezorgdheid is over de uitbraak van het coronavirus in de stad", verklaart het IOC. "We kijken met het Chinees Olympisch Comité en alle partners naar andere mogelijkheden."

Ook voetbaltoernooi verplaatst

Eerder al besloot de Aziatische voetbalbond (AFC) het olympisch kwalificatietoernooi voor de voetbalsters te verplaatsen van Wuhan naar Nanjing.

Het voetbaltoernooi hoeft daardoor niet op een andere datum gespeeld te worden. Van 3 tot 9 februari strijden China, Australië, Thailand en Taiwan tegen elkaar in de derde ronde van het kwalificatietoernooi.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in China is inmiddels opgelopen tot 571. Zeventien mensen zijn overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl