NOS Wielrennen

Eerste heuveletappe Tour Down Under prooi voor Porte

Porte wint derde etappe Tour Down Under en verovert leiderstrui

De leiderstrui in de Tour Down Under is wederom van drager gewisseld. Richie Porte schreef op overtuigende wijze de derde etappe op zijn naam en nam de okergele trui over van Caleb Ewan.

Na twee sprintetappes was het in de derde rit de beurt aan de klimmers. Met 2.600 hoogtemeters was de 131 kilometers lange etappe van Unley naar Paracombe een pittige.

Porte sloeg zijn slag op de slotklim. Op de finish had de Australiër van Trek-Segafredo een voorsprong van vijf seconden op landgenoot Robert Power en onder meer Dylan van Baarle.

Van Baarle kwam als zevende over de eindstreep en was daarmee de beste Nederlander.

Koen de Kort werd 70ste van de 137 renners, waardoor het bedrag dat hij doneert aan slachtoffers van de bosbranden weer met 134 dollar steeg. De Kort maakt twee dollar over voor iedere concurrent die hij achter zich laat.

Porte lijkt op koers te liggen voor zijn tweede eindzege in de Tour Down Under. De Australiër, die in 2017 al eens de beste was, heeft zes seconden voorsprong op Daryl Impey in het algemeen klassement en de slotetappe van zondag is er wederom een voor de klimmers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl