Lassina Traoré viert een van zijn treffers ProShots

Hongerig en gretig, zo wilde Erik ten Hag zijn Ajax zien in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Spakenburg. De coach werd op zijn wenken bediend met een zevenklapper (7-0), waarmee de Amsterdammers zich plaatsen voor de kwartfinale.

Trainer Eric Meijers van de Spakenburgers noemde zijn collega Ten Hag een genie, doelend op de manier hoe hij Ajax met een kenmerkende speelstijl weer op de wereldkaart zette.

Niet op de laatste plaats deed Ten Hag dat door elke wedstrijd serieus te nemen, zoals ook deze bekerpartij tegen een amateurploeg. De spelers die de kans kregen zich te laten zien, grepen die mogelijkheid ook aan. Zo ontbraken onder anderen Donny van de Beek, de geblesseerde Hakim Ziyech, Joël Veltman en Quincy Promes.

Carel Eiting verdeelde het spel met veel gevoel en zag Siem de Jong voor rust een perfecte hattrick maken, door met links, rechts en een kopbal te scoren. Jongeling Lassina Traoré toonde zijn gretigheid met twee goals en ook aanvoerder Dusan Tadic knalde raak. In de slotminuten werd debutant Naci Ünüvar nog een penalty gegund, waarmee hij de eindstand bepaalde.

De elftalfoto van Spakenburg voor het bekerduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena Pro Shots

De enige die zich eigenlijk niet kon laten zien, was de keeper. Met het oog op de schorsing van André Onana in de Europa League verscheen Bruno Varela voor het eerst aan de aftrap. Vince Dekker schoot de enige Spakenburgse kans in het zijnet, na ruim een minuut spelen.

Het stormde daarna een kant op in de Johan Cruijff Arena, waar de topamateurs vooraf al een beetje voor vreesden.

Hier was niets te halen op deze avond, waar de 53.000 betalende toeschouwers het voor de tweededivisionist wel financieel een geslaagd avondje maakten. Voor deze figurantenrol ontvangt Spakenburg namelijk de helft van de recette.

"Een vol huis, dan wil je de mensen ook vermaken", sprak Ten Hag van een meer dan geslaagde avond. Ajax moet in de kwartfinales van het bekertoernooi op bezoek bij Vitesse.

Bekijk hieronder de reacties van Erik ten Hag, Naci Ünüvar en Thomas van den Houten:

Statistieken Ajax-Spakenburg:

STER reclame