Tim Matavz en Oussama Tannane vieren hun doelpunten Pro Shots

Vitesse heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van coach Edward Sturing won in Almelo met 2-0 van Heracles.

Het was niet de eerste keer dat Heracles de Arnhemmers ontving, in 2015 ging Heracles door na verlenging en in 2018 won - net als vandaag - Vitesse met 2-0.

Spektakel blijft uit

De wedstrijd van vanavond kon echter amper bekoren. Beide teams waren niet bij machte om aantrekkelijk voetbal te laten zien, maar toch lukte het Vitesse al na tien minuten om de score te openen via Oussama Tannane. Na een overtreding nam hij zelf de vrije trap vanaf de zijkant en daarmee verraste hij alles en iedereen, inclusief Heracles-keeper Michael Brouwer, al ging die niet geheel vrijuit.

De twee teams uit de eredivisie wisten er vevolgens een weinig spannende avond van te maken. Vitesse leek zich niet te willen haasten om de voorsprong uit te breiden en Heracles wist ook voor rust niets terug te doen.

Tim Matavz maakt op fraaie wijze de 2-0 voor Vitesse tegen Heracles Pro Shots

Na rust moesten twee wissels aan de kant van Heracles het verschil brengen, maar het was aan de andere kant Tim Matavz die na een slimme steekpass van Tannane knap de bal over Brouwer stifte. Met een 2-0 achterstand bleek Heracles gekraakt en kon het weinig meer uitrichten tegen de tweede uitschakeling door Vitesse op rij in het KVNB-bekertoernooi.

De Arnhemmers mogen zich nu klaar gaan maken voor de kwartfinales op 11 februari in het bekertoernooi tegen tweededivisionist Spakenburg of koploper in de eredivisie Ajax. Dat duel wordt vanavond nog uitgevochten in de Johan Cruijff Arena en is te volgen via ons liveblog.

STER reclame