Politie Amsterdam

Een 31-jarige vrouw is op Oudejaarsdag met haar twee jonge kinderen ontvoerd in Amsterdam-Noord. De politie heeft hen een dag later bevrijd uit een woning in Almere, zo is vandaag bekendgemaakt.

De ontvoerde vrouw wist via een bekende de politie te alarmeren, meldt AT5. Het opsporingsonderzoek leidde naar de verblijfplaats van de vrouw. Zij werd met haar kinderen (3 en 7 jaar) op Nieuwjaarsdag bevrijd door een gespecialiseerde politie-eenheid.

In de zaak zijn inmiddels tien verdachten aangehouden. Een van hen is volgens Het Parool de 22-jarige rapper Joël H., beter bekend als JoeyAK. Ook een aantal andere verdachten zouden deel uitmaken van de rapscene in Amsterdam-Zuidoost, aldus NH Nieuws.

Zes verdachten zitten nog vast: vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 28 jaar. Zij komen uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. Bij de verdachten zijn vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contanten gevonden.

Idool van jongeren

Volgens het Parool beschuldigt H. de ontvoerde vrouw ervan dat ze geld van hem heeft gestolen. H. is eerder vervolgd voor onder meer diefstal en wapenbezit. De rapper is een idool voor jonge fans en is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Een van de verdachten zat tot dinsdag nog in beperkingen; dat wil zeggen dat hij of zij geen contact mocht hebben met de buitenwereld. Daarom is de ontvoering nu pas gemeld, aldus de politie.

STER reclame