John van den Brom in Eindhoven Pro Shots

FC Utrecht heeft met hangen en wurgen de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De formatie van trainer John van den Brom maakte bij eerstedivisionist FC Eindhoven pas in de verlenging het verschil: 1-2.

Utrecht, dat afgelopen vrijdag met 3-3 gelijkspeelde bij PEC Zwolle, begon ongeïnspireerd aan het duel en kwam goed weg bij een kans voor Kaj de Rooij, die Jeroen Zoet op zijn weg vond.

Zoet, voor even terug in Eindhoven, moest richting het einde van de eerste helft wel capituleren op een inzet van Samy Bourard. De doelman liet zich verrassen in de korte hoek, al werd de bal wel lichtelijk getoucheerd door Mark van der Maarel.

Met nieuweling (en oude bekende) Kristoffer Peterson in de ploeg kwam Utrecht na rust iets beter voor de dag. Na ruim een uur stond de Zweed met een assist aan de basis van de 1-1 van Issah Abass.

Jeroen Zoet en Eindhoven-speler Rigino Cicilia Pro Shots

Utrecht leek meteen door te drukken, maar een goal van opnieuw Abass werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant schoot Moses Makasi via het been van Sean Klaiber naast en raakte De Rooij de lat.

Verlenging

In de verlenging leek Abass alsnog zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar FC Eindhoven ontsnapte op wonderbaarlijke wijze. Maarten Peijnenburg haalde de bal uiteindelijk van de lijn.

Negen minuten voor het einde van de verlenging viel dan toch het doek voor de Brabanders. De ingevallen Jean-Christophe Bahebeck zag zijn poging via binnenkant paal in het doel verdwijnen. Utrecht ontsnapte later nog wel bij een schot op de paal van Mawouna Amevor.

Utrecht mag zich nu gaan opmaken voor een wedstrijd tegen IJsselmeervogels of Go Ahead Eagles. Die ploegen staan donderdagavond tegenover elkaar.

STER reclame