Guardiola prijst Liverpool: 'Ze zijn buitengewoon, dat kunnen we niet ontkennen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Josep Guardiola lijkt de handdoek in de ring te gooien. De trainer van Manchester City geeft aan dat het vrijwel onmogelijk is om koploper Liverpool nog te achterhalen op de ranglijst van de Premier League.

Het verschil tussen de clubs is na 23 wedstrijden 16 punten, terwijl de Reds nog een duel te goed hebben. De Premier League gaat over 38 speelronden.

"We kunnen niet ontkennen dat één team buitengewoon is in termen van voetbal, in termen van resultaten", zei Guardiola in aanloop naar het uitduel van City met Sheffield United, komende dinsdag (20.30 uur).

"Maar elke dag lig ik na te denken over mijn team, wat we beter kunnen doen. Ik word niet te veel afgeleid door andere teams in andere competities", toonde Guardiola zich strijdbaar.

'Moeilijk verhaal voor ons'

"We scoren meer dan Liverpool, maar we geven ook meer kansen weg en verliezen punten. Liverpool had tegen Tottenham (duel van 6 januari, red.) twee pogingen op doel en scoorde twee keer. Het wordt een moeilijk verhaal voor ons als dat gebeurt."

De trainer is niet van plan om met City de Premier League helemaal links te laten liggen, om de aandacht meer op de Champions League, FA Cup of League Cup te vestigen. Volgens Guardiola moet zijn team elke wedstrijd goed zijn om in de juiste vorm te geraken en te blijven.

"Je kunt geen goede knockout-wedstrijden spelen als het niet goed loopt in de Premier League. Het is niet dat je de ene dag slecht bent en de andere dag goed. Je bent goed of je bent slecht. We moeten de norm zo hoog mogelijk houden", aldus Guardiola.

4 april 2020

Mochten Liverpool en Manchester City vanaf nu al hun wedstrijden winnen, dan zijn Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en hun ploeggenoten op 4 april kampioen.

Paris Saint-Germain is de vroegste kampioen in een grote competitie (topvijf Europa). De Fransen werden in 2016 al op 13 maart landskampioen.

Stand Premier League

1. Liverpool 22-64 (52-14)
2. Manchester City 23-48 (64-27)
3. Leicester City 23-45 (48-23)
4. Chelsea 23-39 (39-30)
5. Manchester United 23-34 (36-27)

STER reclame