Pro Shots
NOS Voetbal

Gescheurde kruisband kost opgeleefde Willems rest van seizoen

Het seizoen van Jetro Willems zit erop. De linksback van Newcastle United heeft zaterdag de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd, een blessure waarvoor een herstelperiode van zes tot negen maanden staat.

Willems kwam zaterdag tegen Chelsea verkeerd terecht na een duel met Callum Hudson-Odoi en had, afgaande op de reactie van de voormalig PSV'er, direct door dat het goed mis was.

Ook Newcastle United-manager Steve Bruce vreesde het ergste. "We hebben naar de herhaling gekeken en dat zie je meteen dat het afschuwelijk is. We hopen dat hij de banden verrekt heeft, maar ik ben bang dat het veel erger is", aldus Bruce.

Pro Shots
Jetro Willems was bezig aan een goed seizoen bij Newcastle United

Die vrees werd maandag bevestigd, waardoor een mooi seizoen voor Willems abrupt ten einde komt. De 25-jarige vleugelverdediger overtuigde in zijn eerste jaar in Engeland.

Goed in vorm

Newcastle United huurt hem van Eintracht Frankfurt, maar er werd al gesproken over een definitieve overgang. Geruchten die Willems zelf aanwakkerde door aan te geven dat hij het uitstekend naar zijn zin had in Noord-Engeland.

Willems' goede vorm was een welkome opsteker na een Duits avontuur dat niet geworden was wat hij ervan gehoopt had. Bij Eintracht Frankfurt, dat hem in 2017 overnam van PSV, zat hij in twee seizoenen vaker op de bank dan hem lief was.

Of Willems' knieblessure gevolgen heeft voor een eventuele definitieve overgang naar Newcastle United is nog onduidelijk, maar de verwachting in Engeland is dat dit het geval is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl