Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Vitesse

Sinds het vertrek van Leonid Sloetski gaat het Vitesse voor de wind. Ook met Edward Sturing aan het tijdelijke roer. Zaterdag bleek Fortuna Sittard geen partij bij de start van de tweede seizoenshelft. In Limburg werd het 1-3.

Het is alweer de vijfde termijn voor clubicoon Edward Sturing als hoofdtrainer van Vitesse. Voor zijn 142ste wedstrijd (meer dan welke coach dan ook) had hij niet heel veel aan het elftal veranderd ten opzichte van zijn voorganger, interim-coach Joseph Oosting. Alleen Oussama Tannane keerde terug van een blessure. Nouha Dicko nam plaats op de bank.

Kort nadat Felix Passlack een enorme kans gemist had voor Fortuna, blunderde Alexei Koselev bij een vrije trap van Tannane: 0-1. En nog voor de rust kwam de 0-2 op het bord; na goed werk van Matus Bero en Riecedley Bazoer scoorde Tim Matavz.

Tim Matavz en Oussama Tannane vieren de tweede treffer van Vitesse Pro Shots

Fortuna kon ook in de tweede helft geen vuist maken en uit een snelle counter liet Matavz de 0-3 aantekenen. Amadou Ciss deed nog iets terug, waarna Vitalie Damascan nog wel dichtbij de 2-3 was.

Voor de club uit Limburg betekende de nederlaag een einde aan een goede reeks; voor het eerst in zijn bestaan had Fortuna zes thuisduels op rij in de eredivisie kunnen winnen.

Vitesse nestelde zich weer iets sterker in de subtop; met 33 punten uit negentien duels zijn de Arnhemmers nog maar één punt verwijderd van nummer drie PSV, dat zondag op bezoek gaat bij VVV-Venlo.

Sturing: 'De voertaal is weer Nederlands bij Vitesse'

"Een belangrijke overwinning. Mijn eerste wedstrijd weer als coach. Dan is het wel heel lekker om te beginnen met een overwinning", zei Sturing na afloop tevreden. "In eerste instantie werd ik gevraagd voor drie wedstrijden. Dat vond ik te kort, daar heb ik voor bedankt. Toen werd ik gevraagd of ik het tot het einde van het seizoen wilde doen, daar heb ik over nagedacht en uiteindelijk besloten om het te doen."

Sturing was over het optreden van zijn ploeg tevreden, maar ziet ook het manco van Vitesse. "Het zit toch een beetje in dit elftal, na een goede fase volgt een mindere fase en dat moet er wel uit."

Voertaal weer Nederlands

De club uit Arnhem doet ondertussen weer enigszins Nederlands aan. Er is geen Duitser of Rus meer aan het roer en van de achttien selectiespelers in Sittard hebben er slechts zeven géén Nederlands paspoort. Dat is weleens anders geweest.

"De voertaal is inderdaad weer Nederlands op dit moment. Wel prettig." Naast Sturing behoren ook Raimond van der Gouw en Nicky Hofs tot de staf. " We kennen elkaar heel goed. En dat is ook wel heel prettig werken." Tot slot; hoe lang blijft Sturing deze keer aan? En is dit zijn laatste kunstje? "Weet ik niet. Ik zeg nooit meer nooit."

Statistieken

STER reclame