Ashley Young als aanvoerder van Manchester United in het Europa League-duel met AZ
NOS Voetbal

Internazionale verlost Young van reservebank op Old Trafford en rekent op Eriksen

Internazionale neemt Ashley Young over van Manchester United. De 34-jarige verdediger, die voor half jaar getekend heeft met een optie voor nog een jaar, kost de nummer twee in de Italiaanse Serie A 1,5 miljoen euro. Dat bedrag kan oplopen als Inter voor het eerst sinds 2010 Italiaans kampioen wordt.

Engels international Young verruilde medio 2011 Aston Villa voor United en speelde 261 wedstrijden voor de club. Young was de laatste twee seizoenen aanvoerder van United, maar was sinds begin november niet meer zeker van zijn basisplaats.

Aanvoer uit de Premier League

Onder trainer Antonio Conte (ex-Chelsea) doet Internazionale graag zaken met United. Zo werden dit seizoen spits Romelu Lukaku en middenvelder Alexis Sánchez (op huurbasis) al weggeplukt van Old Trafford.

Bovendien hoopt Inter binnenkort de komst van Christian Eriksen bekend te kunnen maken. Inter zou de oud-Ajacied voor vier seizoenen willen binden. Tottenham Hotspur zou bovendien nog 18 miljoen euro tegemoet kunnen zien voor de middenvelder, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl