De sport van woensdag 15 januari
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

Water speelt een grote rol vandaag in de sportuitzendingen bij de NOS: er is aandacht voor waterpolo, zeilen en - in bevroren vorm - ijshockey. Maar er is ook aandacht voor de aanloop naar de Australian Open. Ondanks de vervulde lucht als gevolg van de bosbranden wordt er getennist in de kwalificatie. Dat leidt tot kritiek, kan dat wel met het oog op de gezondheid van de spelers?

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) komt een longarts aan het woord over de risico's van topsport in de benauwde omgeving van Melbourne.

De eerste echte actie is om 17.30 uur als de Nederlandse waterpolovrouwen op de EK in Boedapest hun derde groepswedstrijd wacht. Na de opwarmertjes tegen Israël en Duitsland kruist de titelverdediger nu de degens met de eerste opponent van formaat: Italië.

Dat duel is rechtstreeks te zien via de stream op NOS.nl en in de NOS-app en later in samenvatting in het Sportjournaal en het late NOS Journaal.

IJshockeyfinale

In Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1, wordt teruggeblikt op het waterpolo, maar zijn ook flitsen te horen van de bekerfinale in het ijshockey tussen Heerenveen en bekerhouder Nijmegen.

In het radioprogramma wordt voorts gepraat met de 49'er-zeilers Pim van Vugt en Bart Lambriex en een bezoek gebracht aan het Tata Steel-schaaktoernooi, waar blijkt dat schakers ook graag een balletje trappen.

Uitzendingen

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
17.30 uur EK waterpolo: Nederland-Italië (v) NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.25 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl