Fred Friday in het shirt van AZ Proshots

AZ neemt per direct afscheid van Fred Friday. De 24-jarige Nigeriaanse spits had nog een contract tot deze zomer, maar dat contract is ontbonden. Friday kwam dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Arne Slot.

AZ haalde Friday vier jaar geleden van het Noorse Lillestrom. In zijn eerste seizoen kwam de spits in 22 duels tot vijf doelpunten, maar hij wist nooit te imponeren bij de huidige nummer twee van de eredivisie. Tussendoor werd de aanvaller verhuurd aan FC Twente en Sparta.

Troupée verhuurd

FC Twente huurt verdediger Giovanni Troupée voor de rest van het seizoen van FC Utrecht. Het is voor de nummer twaalf van de eredivisie de eerste winterse aanwinst.

De 21-jarige Troupée had bij Utrecht weinig zicht op speeltijd en werd vorig seizoen al verhuurd aan ADO. Hij heeft nog een contract tot medio 2021 in de Domstad.

Cypriotisch avontuur Benschop

Ook FC Groningen zag een speler vertrekken. Charlison Benschop zet zijn loopbaan voort op Cyprus bij Apollon Limassol. De aanvaller kwam afgelopen zomer naar Groningen, waarvoor hij achttien keer in actie kwam en drie keer scoorde. Hoeveel Groningen voor de 30-jarige Curaçaoënaar ontvangt, is niet bekend.

STER reclame