De spelers van Roda JC en MVV worden vanwege het vuurwerk door de scheidsrechter naar de kleedkamers gestuurd Getty

Supporters van Roda JC hebben ervoor gezorgd dat de Limburgse derby in Kerkrade tegen MVV Maastricht in de openingsfase twee keer is stilgelegd.

Direct na de aftrap werd zoveel vuurwerk en rookbommen afgestoken in het Parkstad Limburg Stadion, dat scheidsrechter Pol van Boekel besloot de wedstrijd stil te leggen. De spelers bleven aan de rand van het veld staan, om te wachten tot de rook was weggetrokken.

Kort na de hervatting werd er opnieuw vuurwerk afgestoken op de tribune achter de de doelen. Ook dit leidde tot grote, zwarte rookwolken in het stadion. Van Boekel besloot daarop alle spelers naar binnen te sturen voor een afkoelingsperiode.

Zwarte rook over de tribunes Pro Shots

De supporters zouden het vuurwerk hebben afgestoken omdat ze niet blij waren met het vroege aanvangstijdstip van 12.15 uur, bedoeld om drie wedstrijden in de eerste divisie achter elkaar op FOX Sports te kunnen uitzenden. 'FOX op zwart', stond op een groot spandoek dat onder het betreffende vak hing. Inmiddels is de wedstrijd weer hervat.

Zaterdag werd de spelersbus van Roda al beklad met MVV-leuzen. Bovendien werden ramen ingegooid. De wedstrijd eindigde na een spectaculair slot in 2-2.

Ook bij Go Ahead Eagles tegen Almere City moesten de punten worden gedeeld. Na negentig minuten stond het 1-1. Dat betekende voor de Deventenaren een evenaring van het clubrecord uit 1918. Go Ahead is nu negentien officiële duels op rij ongeslagen.

NEC won thuis met 1-0 van FC Den Bosch en gaat, samen met Telstar, aan de leiding in de derde periode.

STER reclame