David Timor van Getafe schermt de bal af ANP

Getafe is het nieuwe jaar uitermate slecht begonnen. De tegenstander van Ajax in de Europa League blameerde zich in het Spaanse bekertoernooi tegen een derdeklasser.

Badalona, degradatiekandidaat in de Segunda B, was in de tweede ronde met 2-0 te sterk voor de nummer zeven uit de Primera División. Trainer José Bordalás stuurde ten opzichte van de laatste competitieduels flink wat andere spelers het veld in, wat hem duur kwam te staan.

Getafe heeft nu zijn laatste drie officiële duels verloren zonder ook maar een doelpunt te maken. Nadat David Timor tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, wist de thuisclub het duel in de slotfase naar zich toe te trekken.

Extra zuur voor Getafe is dat deze ronde sinds dit seizoen over één wedstrijd wordt afgewerkt, de club is dus meteen uitgebekerd. Ander clubs uit de hoogste afdeling maakten dit weekend vooralsnog geen fout. Valencia, Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid stromen later in, Alavés sneuvelde eerder al.

Getafe ontvangt op 20 februari Ajax in de zestiende finales van de Europa League. Een week later is de return in Amsterdam.

STER reclame