Voor het zesde competitieduel op rij krijgt Virgil van Dijk geen tegengoal met Liverpool

Liverpool loopt verder uit in Premier League, Riedewald sterk in derby

Liverpool nadert de eerste landstitel sinds 1990 met rasse schreden. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis werd ook bij het stugge Tottenham Hotspur gewonnen: 0-1.

De voorsprong op nummer twee Leicester City is opgelopen tot zestien punten. Liverpool heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Het Tottenham van manager José Mourinho leek aanvankelijk niets in te kunnen brengen tegen Liverpool, dat al snel de paal raakte via Alex Oxlade-Chamberlain. Het enorme veldoverwicht vertaalde zich pas vlak voor rust in een voorsprong, toen Roberto Firmino op aangeven van Mo Salah hard in de verre hoek afdrukte.

De stand bovenin

1. Liverpool 21-61
2. Leicester City 22-45
3. Manchester City 21-44
4. Chelsea 22-39
5. Manchester United 22-34

De tweede helft was het elftal van Jürgen Klopp minder dominant, wat tot kansjes leidde voor de thuisclub. Son Heung-min en Giovani Lo Celso kregen de beste mogelijkheden voor Tottenham Hotspur, dat zijn topscorer Harry Kane door een operatie nog lange tijd moet missen.

Volgende week speelt Liverpool tegen Manchester United, de enige club die deze competitie twee punten wist af te snoepen van de Reds.

Pierre-Emerick Aubameyang (r) druipt af na zijn rode kaart. Links Mesut Özil

Arsenal wist na twee zeges op rij niet te winnen van stadgenoot Crystal Palace, waar Jaïro Riedewald kan terugkijken op een sterk optreden. In Zuid-Oost Londen werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Pierre-Emerick Aubameyang zette Arsenal met zijn veertiende treffer van het seizoen al vroeg op voorsprong. De spits uit Gabon moest halverwege de tweede helft echter ook met rood van het veld, na een harde tackle op de enkel van Max Meyer. Op advies van de VAR trok de scheidsrechter rood voor de aanvoerder van Arsenal, die een schorsing van een paar wedstrijden tegemoet kan zien.

Op dat moment stond het al 1-1, na een van richting veranderd schot van Jordan Ayew.