Neil Peart in 2008 tijdens een Rush-optreden in Las Vegas
NOS Nieuws

Legendarische Rush-drummer Neil Peart overleden

Muzikant Neil Peart, drummer van de progressieve rockband Rush, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste rockdrummers aller tijden.

De Canadees trad in 1974 toe tot Rush. Mede door zijn invloed werd de muziek van de band steeds symfonischer en progressiever, met lange nummers.

Ook was Peart de belangrijkste tekstschrijver van de band, die wereldwijd miljoenen platen verkocht. Zo schreef hij onder meer de tekst van de hit The Spirit of Radio.

Op het podium was Peart vooral herkenbaar door zijn uitgebreide drumkit, waardoor hij volledig werd omringd met trommels en bekkens:

Rush-drummer Neil Peart overleden

Peart stond bekend om zijn ingewikkelde en direct herkenbare drumsolo's. In een lijstje van de honderd beste drummers aller tijden rangschikte muziekblad Rolling Stone hem vorig jaar op de vierde plaats.

Rush maakte het overlijden van Peart bekend op sociale media. "Met gebroken hart en groot verdriet moeten we het verschrikkelijke nieuws delen dat onze vriend en zielsverwant Neil zijn dappere strijd met hersenkanker na 3,5 jaar heeft verloren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl