NOS NieuwsAangepast

Nieuwe bombrief onderschept bij PostNL in Amsterdam

In een postsorteercentrum van PostNL in Amsterdam-Westpoort is vanmiddag een bombrief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft deze onschadelijk gemaakt.

De brief was bestemd voor een Amsterdams autobedrijf dat zaterdag een waarschuwing had ontvangen in "deze reeks van brieven die verzonden zijn", zegt een politiewoordvoerder. "Oplettend personeel" van het sorteercentrum heeft de brief herkend als mogelijk gevaarlijk.

De recherche neemt de vondst mee in het onderzoek naar de eerder verstuurde bombrieven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Er is nog geen spoor dat naar de afzender(s) leidt. "We zijn nog naarstig op zoek naar diegene die hierachter zit. Over een verband tussen de brieven kunnen we nog niks zeggen."

Sticker eraf

De brief zag er hetzelfde uit als de eerdere brieven, maar had geen sticker met het logo van het Rotterdamse Centraal Invorderings Bureau (CIB). "Die heeft er waarschijnlijk wel op gezeten maar is er vermoedelijk afgevallen", zegt de woordvoerder.

Het bureau heeft er volgens de politie en het CIB zelf niks mee te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl