NOS Voetbal

Willem II wil ook in 2020 verrassen: 'We hebben geen punten gestolen'

Willem II wil ook in 2020 verrassen: 'We hebben geen punten gestolen'

Met welgeteld één hondstrouwe, meegereisde fan legt Willem II in het Spaanse Marbella de basis voor de tweede seizoenshelft in de eredivisie.

Of het nog beter kan dan voor de winterstop? Gezien de huidige vierde plek is dat de vraag, maar trainer Adrie Koster kan in ieder geval terugkijken op een geweldig eerste halfjaar.

"We doen het goed, hebben onze punten gepakt, dus het is wel verdiend waar we nu staan. En we willen dat graag zo lang mogelijk volhouden."

Willem II baarde onder meer opzien met een 2-1 zege op PSV en een 2-0 overwinning bij Ajax, begin december. Bij thuiskomst werden de spelers en staf in het zonnetje gezet door uitgelaten fans.

Jordens Peters krijgt bij thuiskomst in Tilburg de felicitaties van fans

Aanvoerder Jordens Peters is trots, al kan hij ook relativeren. "In voetbal is er altijd een geluksfactor. Dingen hebben tot nu toe niet tegengezeten. We hebben ook geen punten gestolen, moet ik daar bij zeggen."

Toch moet Willem II het gaspedaal in blijven trappen, anders dreigt een terugval. "We moeten niet denken dat het nu tegen sommige tegenstanders iets rustiger kan. Want dan worden wij genadeloos afgestraft", beseft Peters.

Smaakmaker Mike Trésor Ndayishimiye, gehuurd van NEC, wordt definitief overgenomen. "Die optie zal gelicht worden", aldus Koster.

Martin van Geel en Joris Mathijsen langs het trainingsveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl