Anwar El Ghazi schermt de bal af met Ricardo Pereira in zijn rug

Leicester City en Aston Villa in evenwicht in halve finale League Cup

De eerste wedstrijd in de halve finales van de League Cup tussen Leicester City en Aston Villa heeft geen winnaar opgeleverd. Villa leek lang op weg naar een overwinning, maar een kwartier voor tijd viel de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Ex-Ajacied Anwar El Ghazi vertolkte een belangrijke rol bij de openingstreffer. Met zijn actie en voorzet vanaf de rechterflank stelde hij Frederic Guilbert in staat om van dichtbij de 0-1 te maken. Leicester City had op dat moment al een aantal kansen gemist.

Doelpunt Ihaenacho

Kort voor rust kwam de thuisploeg goed weg bij een keiharde kopbal van Villa-verdediger Ezri Konsa op de lat. In de tweede helft ging Leicester naarstig op zoek naar een doelpunt, dat er kwam dankzij invaller Kelechi Iheanacho. Na een vrije trap op eigen helft leverde Villa de bal knullig in, Jamie Vardy onderschepte en Ihaenacho schoot hard raak.

De return in Birmingham is op 28 januari. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale tegen Manchester City of Manchester United. City won dinsdagavond de eerste wedstrijd op Old Trafford met 1-3.