Getty
NOS Sport

Verstappen verlengt contract bij Red Bull met drie jaar

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull met drie jaar verlengd tot en met 2023. Verstappen rijdt sinds 2015 in de Formule 1. Hij begon bij Toro Rosso en stapte in 2016 over naar Red Bull. In dat jaar won hij als jongste coureur ooit in de Formule 1 zijn eerste grand prix.

Inmiddels heeft Verstappen acht GP-zeges achter zijn naam staan. Afgelopen seizoen won hij drie races. In de strijd om de wereldtitel eindigde hij in 2019 als derde.

Met de contractverlenging komt ook aan alle geruchten over een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes en Ferrari een einde.

De 22-jarige coureur is verheugd over zijn verlenging, laat hij op zijn site weten: "Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst te hebben verlengd. Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest."

Verstappen heeft kennelijk vertrouwen in de samenwerking tussen Red Bull en motorleverancier Honda, die een jaar geleden tot stand kwam. "Met Honda aan boord en de progressie die we de laatste twaalf maanden hebben geboekt, ben ik alleen maar gemotiveerder. Het geeft mij het vertrouwen dat we samen kunnen winnen."

Ook teambaas Christian Horner is blij met de verlenging van de Nederlander: "Het is fantastisch nieuws voor het team om onze overeenkomst met Max verlengd te hebben tot en met het seizoen 2023."

Verstappen drie jaar langer bij Red Bull

Volgens Formule 1-verslaggever Louis Dekker van de NOS geeft de contractverlenging aan dat Verstappen er alle vertrouwen in heeft dat Red Bull en Honda ook na 2020, als de reglementen van de Formule 1 op de schop gaan, een ijzersterke combinatie zullen vormen in de Formule 1.

Luister hieronder naar het gesprek met Louis Dekker op Radio 1:

De koningsklasse van de autosport krijgt vanaf 2021 te maken met een budgetplafond, waarmee de dominantie van de rijke teams minder groot moet worden. De auto's moeten simpeler worden, waardoor de strijd op de baan toeneemt.

"Alle coureurs kijken op dit moment al naar 2021. Dan verandert er veel in de Formule 1 en wil je als coureur bij het beste team zitten. Verder zal Verstappen er financieel ook wel flink op vooruitgaan. En hij heeft de garantie dat hij bij Red Bull de eerste rijder is", zegt Dekker.

 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull
 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull
 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull
 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull
 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull
 • NOS
  De overwinningen van Verstappen bij Red Bull

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl