Daniele de Rossi in het shirt van Boca Juniors Pro Shots

Daniele de Rossi, voormalig icoon van AS Roma en het Italiaanse elftal, is per direct gestopt met voetballen. De Rossi speelde de laatste maanden van zijn carrière in Argentinië bij Boca Juniors. Op een persconferentie gaf hij aan zijn thuisfront te veel te missen.

"Ik mis mijn dochter. Maar vooral: zij mist mij, dus ik móét naar huis", verklaarde De Rossi. "Ze hebben geprobeerd me op andere gedachten te brengen, maar mijn besluit is definitief."

Mede door een blessure kwam De Rossi tot slechts vier wedstrijden voor Boca. Toch denkt hij er met veel voldoening aan terug. "Niemand zal begrijpen wat het voor mij betekende om in La Bombonera te spelen en hier in de kleedkamer te zitten. Het was een unieke ervaring."

De grootste prijs die De Rossi in zijn loopbaan won is de wereldtitel met Italië in 2006. Met AS Roma won De Rossi twee keer de beker en de Super Cup.

Daniele De Rossi vertrok deze zomer na achttien jaar bij AS Roma. In plaats van te gaan cashen in China of de woestijn, koos de 36-jarige middenvelder voor een avontuur bij het Argentijnse Boca Juniors.

Roma-icoon De Rossi naar Boca: 'Niet gekomen om goals te maken als Messi'

STER reclame