NOS Voetbal

Wereldrecordhouder ingooien helpt Ajax: 'Leidde helft van de training'

Ajax en PSV zijn in Qatar neergestreken en op zoek naar nieuw elan

Op het trainingskamp in Qatar heeft Ajax de hulp ingeschakeld van een bijzondere coach. De Deen Thomas Grönnemark geeft de selectie heuse ingooitrainingen, iets dat hij ook met veel succes bij Liverpool doet.

Grönnemark is een oud-atleet, die zichzelf met een afstand van 51,33 meter wereldrecordhouder ingooien mag noemen. Maandagochtend liet Grönnemark de spelers van Ajax diverse oefeningen afwerken.

Wat gebeurt er na de inworp?

"De helft van de training was onder leiding van hem", laat NOS-verslaggever Joep Schreuder vanuit Qatar weten. "Het ging niet zozeer om de inworp zelf, maar om wat er na de gooi gebeurt. Hoe de bal te veroveren of hoe het spel voort te zetten."

In een interview met de BBC vertelde Grönnemark al eens dat zijn werk veel meer behelst dan alleen het ingooien van een bal. "Het gaat niet alleen om de techniek van het gooien, maar het gaat ook om hoe de bal wordt opgepikt en hoe je ruimte kunt creëren om verder te voetballen."

Hoe vaak Grönnemark in Qatar wordt ingezet, is niet duidelijk.

Quincy Promes trainde in Qatar weer volledig met de groep mee. David Neres stond ook weer op het veld, maar volgde wel een individueel trainingsprogramma.

Ajax zal in Qatar twee oefenwedstrijden spelen: donderdag tegen KAS Eupen en zaterdag tegen Club Brugge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl