Kevin van Eikeren Eric Fecken, gemeente Rotterdam

Het Rotterdamse raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) stapt op vanwege verzekeringsfraude. Hij moet overmorgen voor de rechter verschijnen, omdat hij verzekeringsmaatschappijen heeft opgelicht.

In een schriftelijke verklaring erkent Van Eikeren dat hij in de fout is gegaan. "Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude. Door persoonlijke en financiële problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van."

Het raadslid zou voor ruim tienduizend euro valse claims hebben ingediend. Hij gaf ten onrechte fototoestellen, laptops, brillen en schoenen als gestolen op, meldt Rijnmond.

Van Eikeren zegt dat de fraude niets met zijn raadswerk te maken heeft. Hij kwam enkele dagen na de laatste valse claim in de Rotterdamse gemeenteraad. Hij zou het geld inmiddels hebben terugbetaald.

De PvdA-fractie in Rotterdam heeft begrip voor de beslissing van Van Eikeren om op te stappen. "Kevin heeft een grote fout gemaakt en dat erkent hij ook. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn positie als raadslid niet houdbaar is. Voor de fractie en de PvdA Rotterdam is dit nieuws een hard gelag."

STER reclame