Een teleurgesteld starende Tom Brady na afloop van de nederlaag tegen Tennessee Titans
NOS Sport

NFL-seizoen voor Patriots nu al voorbij, maar vedette Brady wil door

Voor de American footballers van New England Patriots zit het NFL-seizoen er nu al op. De titelverdediger verloor thuis in de play-offs van Tennessee Titans met 13-20 en is daarmee uitgeschakeld in de strijd om de Super Bowl.

Met name voor de grote vedette van de Patriots, Tom Brady, was het geen gelukkige wedstrijd. Hij gooide geen enkele pass waaruit een touchdown werd gescoord. Dat overkwam de quarterback in de play-offs pas voor de vierde keer sinds 2001.

Vlak voor tijd werd een pass van Brady onderschept, waarop Logan Ryan het lot van New England bezegelde met een touchdown (zes punten). De Patriots, die vorig jaar de Super Bowl veroverden ten koste van Los Angeles Rams, werden de afgelopen tien jaar niet zo vroeg uitgeschakeld in de strijd om de titel.

Meteen na de wedstrijd was de grote vraag: zit de carrière van zesvoudig kampioen Brady er nu op? Voor de 42-jarige legende was het zijn twintigste seizoen in de NFL en ook zijn twintigste bij New England Patriots, waar hij een aflopend contract heeft.

Het antwoord van Brady volgde snel: "Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik stop", aldus de quarterback. "Ik heb twee decennia voor dit team gespeeld en veel gewonnen. Ik houd van football en ik houd ervan om voor dit team te spelen. Maar ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet."

Vivian Brady, het 7-jarige dochtertje van Tom Brady en het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen, keek vanuit een skybox met popcorn naar de nederlaag van de Patriots.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl