Omroep West

De brand bij een appartementencomplex in Den Haag gisteravond is vermoedelijk aangestoken, heeft de politie vandaag laten weten. Bij de brand zijn twaalf mensen gewond geraakt. Eerder werd gesproken over dertien slachtoffers.

Rond 19.45 uur gisteravond stonden bij het appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld zeven auto's in brand. Ze stonden op een afgesloten parkeerterrein. De slachtoffers zijn bewoners van het appartementencomplex dat erboven ligt. Ze hadden veel last van de rook die ontstond.

Hulpdiensten waren massaal aanwezig om de brand te blussen en bewoners te evacueren:

Tientallen mensen in Den Haag huis uit door brandende auto's onder pand

Door de rook was het voor de bewoners ook moeilijk het gebouw te verlaten. De brandweer heeft mensen met hoogwerkers uit hun woningen gehaald. Tientallen mensen zijn geëvacueerd.

De autowrakken zijn door de politie meegenomen voor onderzoek, meldt Omroep West. De bewoners zijn met bussen naar een tijdelijke opvanglocatie gebracht.

Bewoners worden met ladders en hoogwerkers uit hun huis gehaald Marvin Hake/Marofer

De twaalf slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen zijn zwaargewond. Twee politiemensen werden door ambulancepersoneel nagekeken; ze hadden rook ingeademd. Er is ook een kat overgedragen aan de dierenambulance.

De politie is nog op zoek naar de persoon die de brand heeft veroorzaakt en roept getuigen op zich te melden.

STER reclame