Pro Shots
NOS Voetbal

NAC stuurt Brood op Oudjaarsdag de laan uit

NAC Breda heeft trainer Ruud Brood na negen maanden aan de kant gezet. Ook assistent-trainer Regilio Vrede wordt bedankt voor zijn diensten.

De tegenvallende resultaten zijn volgens de Bredase club de aanleiding voor het ontslag. NAC, dat nog wel de eerste periodetitel won, staat momenteel zesde in de eerste divisie, met elf punten achterstand op koploper SC Cambuur.

Ook ziet de directie "onvoldoende ontwikkeling op individueel en teamniveau" en was er volgens de club ook vanuit de spelersgroep te weinig vertrouwen om het seizoen met het trainersduo af te maken.

Geen chemie

"We zagen te weinig aanknopingspunten om met elkaar verder te gaan. De chemie ontbrak met de trainer", laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten aan BN/De Stem.

Zolang er nog geen nieuwe trainer is aangesteld, neemt assistent Willem Weijs de rol van interim-trainer op zich.

Degradatie

Brood werd eind maart aangesteld als trainer als opvolger van Mitchell van der Gaag. NAC stond toen troosteloos onderaan in de eredivisie. Brood kreeg de opdracht om NAC in de eredivisie te houden, maar daarin slaagde hij niet.

Ondanks de degradatie tekende Brood in juni alsnog een contract voor twee jaar in Breda. Aan die verbintenis is op Oudjaarsdag dus een einde gekomen.

Brood was in zijn spelersloopbaan acht seizoenen actief bij NAC Breda, tussen 1990 en 1998. In de jaren die daarop volgden was de geboren Gorinchemmer bij de club werkzaam als trainer van het tweede elftal, assistent-trainer bij het eerste en hoofd opleidingen.

Bij zijn aantreden in maart beaamde Brood al dat het een moeilijk moment was om als trainer in Breda aan de slag te gaan.

Maart 2019: Brood staat voor een helse klus bij NAC Breda

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl