Medische apparatuur van Philips
NOS Nieuws

'Philips getroffen door Chinese hackers'

Medisch technologiebedrijf Philips is een van de bedrijven die getroffen zijn door een grote spionageactie van Chinese hackers. Dat meldt de zakenkrant The Wall Street Journal.

De spionage werd in 2016 ontdekt door beveiligingsonderzoekers en staat bekend als Operation Cloud Hopper. Vermoed wordt dat de Chinese hackers banden hebben met de Chinese overheid.

Medische gegevens

Volgens de krant was de operatie veel groter dan eerder bekend. Bij Philips zouden onder meer medische onderzoeksgegevens verkregen zijn. Het bedrijf zegt dat er maatregelen zijn genomen en dat het niet ging om gegevens van patiënten.

Naast Philips zou ook mijnbouwbedrijf Rio Tinto getroffen zijn. Eerder meldde persbureau Reuters al dat onder meer Ericsson, IBM en Hewlett Packard gehackt werden. De hackers zouden via de cloud-diensten van die IT-bedrijven uiteindelijk bij de gegevens van Philips en anderen terecht zijn gekomen.

Twee van de hackers zijn een jaar geleden door het Amerikaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd voor hun activiteiten, maar China heeft hen niet uitgeleverd. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei toen dat het om onrechtvaardige beschuldigingen ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl