Koen Verweij bij de NK afstanden
NOS SchaatsenAangepast

Verweij baalt van besluit KNSB: 'Had er graag om willen strijden'

Koen Verweij is teleurgesteld in het besluit van de selectiecommissie van de KNSB om niet hem, maar Kjeld Nuis af te vaardigen naar de WK afstanden.

Direct na zijn derde plaats op de 1.500 meter bij de KPN NK afstanden nam Verweij zaterdag al duidelijk stelling door te zeggen "er zeker niet mee akkoord te gaan" als de zieke Nuis zou worden aangewezen voor de WK.

Nu dat twee dagen later inderdaad het geval is gebleken, zegt Verweij dat zijn ploeg de mogelijkheden onderzoekt om in beroep te gaan tegen het besluit. "We gaan zeker protest aantekenen", zegt teammanager Henk Schra van Team Reggeborgh in de Stentor. Dat zal waarschijnlijk later deze week gebeuren.

"Onder andere omdat we het gek vinden dat we in de media hebben moeten lezen wat er besloten is", aldus Verweij. "Er is geen enkel overleg geweest. Om ons te vragen naar een reële oplossing bijvoorbeeld."

Skate-off

Volgens Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, is er voor Nuis gekozen omdat met hem de kansen op goud het grootst zijn. Verweij erkent dat Nuis wereldtop is, maar hij had het graag nog onderling uitgevochten in een rechtstreeks duel.

"Ik had er graag om willen strijden. Door middel van een skate-off bij de wereldbeker in Calgary. Als hij me er dan dik afrijdt, ben ik de eerste die zegt: stuur Kjeld. Maar dan hebben we er wel om gestreden."

"Makkelijkste weg"

Die strijd had volgens Verweij eigenlijk zelfs al 'gewoon' afgelopen weekend moeten plaatsvinden, want hij plaatst vraagtekens bij de afmelding van Nuis, die kampte met de naweeën van koorts.

"Maar hij stond anderhalve week voor de NK alweer op het ijs. Dat lijkt mij meer dan voldoende tijd om je voor te bereiden. Dan is afmelden vanwege ziekte wel de makkelijkste weg die je kan nemen."

Kjeld Nuis was niet beschikbaar voor een reactie.

Koen Verweij liet na de 1.500 meter bij de KPN NK afstanden al weten niet akkoord te gaan met een aanwijsplek voor de zieke Kjeld Nuis.

Verweij: 'Niet akkoord met mogelijke aanwijsplek Nuis'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl