De brievenbus van een woning in Deventer werd uit de voordeur geslagen
NOS NieuwsAangepast

Woningen beschadigd door zwaar vuurwerk

Op meerdere plaatsen in het land zijn huizen beschadigd geraakt nadat vuurwerk door de brievenbus was gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen.

In een huis in Deventer werd de brievenbus door de klap uit de voordeur geslagen en sprongen verschillende ruiten. De schade aan het huis is zo groot, dat de bewoners ergens anders zijn ondergebracht. De politie zegt dat de woning niet veilig genoeg is om in te verblijven.

Volgens RTV Oost is het de tweede keer in korte tijd dat er in het huis aan de Hungerstraat vuurwerk ontplofte. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam het huis vol rook te staan nadat er twee cobra's naar binnen waren gegooid. De politie laat weten dat de komende tijd extra gesurveilleerd wordt in de wijk.

Ravage

Ook een huis in het Zeeuwse Sluiskil liep schade op door zwaar vuurwerk. De politie spreekt van een ravage. De buurt werd kort na middernacht opgeschrikt door een harde knal. Het vuurwerk is vermoedelijk door een gat in een met spaanplaat afgesloten raam naar binnen gegooid. In de woonkamer lagen houtresten en glasscherven.

De schade aan de woning in Roosendaal

Een huis aan de Stoopstraat in Roosendaal raakte beschadigd nadat er waarschijnlijk zwaar vuurwerk door de brievenbus was gegooid. De voordeur werd vernield en in het plafond in de hal zitten scheuren en gaten.

De bewoonster van het pand zei tegen Omroep Brabant dat zij en haar man geluk hebben gehad. "Mijn man deed een moment eerder de deur op slot. Als het 1 minuut eerder was gebeurd, dan was hij er niet meer geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl