Peter Wright
NOS Sport

Darters Wright en Aspinall naar halve finales WK

Peter Wright is voor de derde keer doorgedrongen tot de halve finales van het WK darts in Londen. De 49-jarige Schot rekende in Alexandra Palace in acht sets af met de Engelsman Luke Humphries, de regerend jeugdwereldkampioen: 5-3.

Zaterdag kroop Wright nog door het oog van de naald tegen de Nederlander Jeffrey de Zwaan. Tegen De Zwaan nam Wright een 3-0 voorsprong in sets, maar zag de Nederlander terugkomen tot 3-3. Pas bij 4-3 in legs in de beslissende set sloeg Wright zijn slag.

Zo spannend werd het zondagmiddag tegen Humphries niet. De 24-jarige Engelsman won zes legs op rij en verkleinde daardoor de achterstand van 4-1 naar 4-3 in sets. Dichterbij liet Wright hem echter niet meer komen. Hij pakte de achtste set door 25 uit te gooien.

Ook in 2014 en 2017 plaatste Wright zich voor de laatste vier. In 2014 haalde hij zelfs de finale, waarin hij verloor van Michael van Gerwen. Drie jaar later verloor hij van zijn landgenoot Gary Anderson.

Nathan Aspinall

Eerder op de middag plaatste Nathan Aspinall zich voor de tweede keer op rij voor de halve eindstrijd. De 28-jarige Engelsman was met 5-3 te sterk voor Belg Dimitri Van den Bergh.

Ook Aspinall nam snel een voorsprong van 4-1, zag Van den Bergh terugkomen tot 4-3 en sloeg toe in de achtste set.

Vorig jaar verraste Aspinall bij zijn WK-debuut door als ongeplaatste deelnemer de halve finales te halen. Aspinall, die nog als keeper actief was in de jeugd van Manchester United, verloor die halve eindstrijd van zijn landgenoot Michael Smith.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl