Theo Bos maakt zich klaar voor de kilometer tijdrit ANP

Theo Bos is voor de derde keer Nederlands kampioen op de kilometer tijdrit geworden. De 36-jarige Bos, die in 2003 voor het eerst de titel greep op dit onderdeel, hield op de slotdag van de NK baanwielrennen in Alkmaar Sam Ligtlee achter zich. Het brons was voor Carlo Cesar.

Bos werd dit jaar al tweede bij de WK en de EK op de niet-olympische kilometer. Het is de tweede podiumplaats van Bos dit NK. Zaterdag werd hij derde op de keirin.

Braspennincx onttroont Lamberink

Bij de vrouwen pakte Shanne Braspennincx haar eerste nationale titel op de 500 meter tijdrit. In een tijd van (35,680) onttroonde ze de kampioen van de afgelopen drie edities, Kyra Lamberink (35,898).

Shanne Braspennincx bij de EK in Apeldoorn, eerder dit jaar ANP

Het is de tweede gouden medaille voor de 28-jarige renster dit weekend. Braspennincx was vrijdag ook al goed voor goud op de keirin en veroverde het zilver op de sprint.

Pieters pakt derde titel

Amy Pieters, die afgelopen zomer ook in Alkmaar Europees kampioen op de weg werd, wist haar derde nationale titel veilig te stellen. Op de koppelkoers won ze goud met Kirsten Wild, nadat ze zich eerder al de beste had getoond op de achtervolging en op de puntenkoers.

Pieters en Wild waren eerder dit jaar ook de besten op de koppelkoers op de WK en op de EK veroverden ze brons.

Havik/Stroetinga snoert Pieters/Van Schip de mond

Bij de mannen ging het goud op de afsluitende koppelkoers naar Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Het duo won sprint na sprint en maakte elke uitval van Roy Pieters en Jan-Willem van Schip met groot gemak onschadelijk. Met 63 punten haalden de kampioenen, die ook in 2017 en 2018 de beste waren, uiteindelijk liefst 28 punten meer dan de nummers twee.

Op de EK in Apeldoorn in oktober pakte Havik samen met concurrent Van Schip de zilveren plak.

STER reclame