NOS Sport

Skiër Paris blijft winnen in Bormio, Shiffrin maakt indruk in Lienz

Paris weer winnaar in Bormio

Dominik Paris is voor de tweede keer in twee dagen en voor de vierde keer op rij winnaar geworden van de wereldbekerafdaling in het Italiaanse Bormio. De 30-jarige Italiaan was iets sneller dan de Zwitser Urs Kryenbühl.

De afdaling van Val Gardena van vorige week was afgelast en verplaatst naar Bormio, waardoor de skiërs deze dagen twee keer de Stelvio-piste af mochten. Een kolfje naar de hand van Paris, die vrijdag de Zwitser Beat Feuz 0,39 achter zich hield en zegevierde.

Ook dit keer kwam het grootste gevaar voor Paris uit Zwitserland. Feuz was dit keer 0,26 langzamer, maar Kryenbühl zorgde voor de surprise van de dag. De 25-jarige skiër, die vrijdag zijn beste prestatie ooit leverde (dertiende), werd nu op 0,08 tweede.

Zondag staat in Bormio nog de combinatie (slalom en afdaling) op het programma.

Shiffrin vergist zich, maar wint wel

Mikaela Shiffrin won op opmerkelijke wijze de reuzenslalom in Lienz. De Amerikaanse bleef in Oostenrijk Marta Bassino uit Italië liefst 1,36 voor.

Opmerkelijke winst Shiffrin in Lienz

Shiffrin had zich bij de eerste run in de aanvangstijd vergist en ging gehaast en zonder voorbereiding van start. Het resultaat: de beste tijd met een gat van 0,61 op de nummer twee. In de tweede run bouwde ze haar voorsprong flink uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl