NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar zelfmoord agent die klaagde over pestende collega's

De Nationale Politie gaat onderzoek doen naar de dood van een politieagent. Een politiewoordvoerder bevestigt berichtgeving van NRC dat de agent zelfmoord heeft gepleegd nadat hij had geklaagd over pestgedrag van collega's.

De man van 31 jaar was een digitaal expert voor de Landelijke Eenheid, die zich bezighoudt met de aanpak van zware misdaad en terrorisme. Een paar dagen voor zijn dood had hij een gesprek met zijn leidinggevende over de pesterijen.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid bevestigt dat de man een einde aan zijn leven heeft gemaakt, nog voor hij een vervolggesprek kon hebben over de kwestie. "Dat betreuren we ten zeerste", zegt hij. "Al weten we niet of er een verband is."

"Er wordt altijd direct actie ondernomen als een collega klaagt over pesten. Een veilige werkomgeving is een groot goed bij de Landelijke Eenheid", zegt de woordvoerder. "We gaan altijd meteen in gesprek, zoals ook nu het geval was. Helaas heeft deze collega niet gewacht op het vervolggesprek dat al gepland stond." Inhoudelijk kan de woordvoerder niet ingaan op de klachten van de overleden agent.

De Landelijke Eenheid heeft het bureau Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) ingeschakeld. Dat is een speciale afdeling van de politie die onderzoek doet naar klachten over agenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl