NOS NieuwsAangepast

Helikopter met toeristen aan boord vermist in Hawaï, zoekactie gestart

In Hawaï wordt een helikopter met toeristen vermist. Aan boord waren, naast de piloot, zes mensen. Twee van hen zijn kinderen, meldt CBS News. De kustwacht van Hawaï is een zoektocht gestart.

De helikopter kwam gisteravond niet terug van een rondvlucht boven de kust bij Na Pali, de afgelegen en bergachtige kustlijn van het eiland Kauai. De identiteit van de inzittenden is niet bekendgemaakt.

Er wordt zowel vanuit de lucht als vanaf het water gezocht. De zoektocht is lastig vanwege de weersomstandigheden, meldt de Hawaïaanse kustwacht. Er is slecht zicht en er staat veel wind.

De vermiste helikopter is voorzien van elektronische apparatuur waarmee het toestel kan worden teruggevonden, maar die heeft geen signaal afgegeven.

Populair onder toeristen

Het bedrijf achter de rondvluchten nam drie kwartier nadat de helikopter had moeten terugkeren in de stad Lihue contact op met reddingsdiensten.

Kauai is een van de kleinste eilanden van Hawaï. Het eiland is populair bij toeristen vanwege de uitgestrekte parken vol ongerepte natuur, diepe ravijnen en hoge bergen.

De kust van Na Pali, die het beste vanuit de boot of helikopter is te zien, is een van de populairste trekpleisters van het eiland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl