Premier Netanyahu op campagne eerder deze week
NOS Nieuws

Netanyahu van podium gehaald na melding over raketaanval

De Israëlische premier Netanyahu is tijdens een verkiezingstoespraak in het zuiden van Israël van een podium gehaald. Dat gebeurde toen er sirenes afgingen en de melding binnenkwam dat er vanuit de Gazastrook een raket was afgevuurd.

Die raket werd volgens het Israëlische leger onderschept door het afweersysteem Iron Dome. Er zijn geen meldingen van gewonden. De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist. Toen het gevaar geweken was keerde de premier terug.

Op deze beelden is te zien hoe de premier van het podium wordt afgehaald:

Netanyahu wordt van podium gehaald tijdens campagnespeech

Netanyahu was in de zuidelijke stad Ashkelon op campagne voor het leiderschap van zijn partij. Morgen kiest de rechtse Likudpartij een nieuwe leider. Netanyahu heeft maar één rivaal: Gideon Sa'ar, die eerder minister van Onderwijs en van Binnenlandse Zaken was.

Represailles

In september was er een vergelijkbaar incident, toen Netanyahu in Ashdod op campagne was vanwege de parlementsverkiezingen. Dat incident zou aanleiding zijn geweest voor het doden van een hoge Palestijnse commandant door Israël in november, waarna het geweld tussen Israël en militanten in de Gazastrook weer oplaaide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl