NOS NieuwsAangepast

Brand verwoest huizen in Chileense havenstad, vermoedelijk aangestoken

In de Chileense havenstad Valparaíso zijn minstens 150 woningen verwoest door een brand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de branden. De burgemeester vermoedt dat het vuur is aangestoken.

De brand begon in een gebied vlak bij de getroffen huizen en verspreidde zich al snel naar de woonwijken. De minister van Binnenlandse Zaken roept iedereen die iets verdachts heeft gezien op om dat te melden.

De bosbranden woeden vooral op de heuvels van de stad:

Bosbranden verwoesten tientallen woningen in Chileense havenstad

Uit voorzorg werd bij 90.000 huishoudens de elektriciteit uitgeschakeld. Alle brandweerlieden uit de regio werden ingezet om de branden te bestrijden, maar de hitte en harde wind maakten dat lastig. Het vuur in de woonwijken werd gedoofd, maar buiten de stad blijven de bosbranden voortwoeden.

Valparaíso, aan de kust van de Zuidelijke Stille Oceaan, is gebouwd op tal van heuvels. De oude stad met zijn kleurrijke, historische huizen, steile straten en trappen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De burgemeester van de stad heeft de noodtoestand uitgeroepen om de sloop en wederopbouw van gedeeltelijk verwoeste huizen makkelijker te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl