AFP
NOS Voetbal

Engelsman Pardew nieuwe trainer ADO Den Haag, Martin Jol adviseur

ADO Den Haag heeft in Alan Pardew een nieuwe trainer gevonden. De 58-jarige Engelsman, die heeft getekend tot het eind van het seizoen, volgt bij de nummer zeventien van de eredivisie de onlangs vertrokken Alfons Groenendijk op. Dirk Heesen was de afgelopen weken ADO's interim-coach.

Pardew neemt als assistent zijn 50-jarige landgenoot Chris Powell mee, de vijfvoudig international die ook deel uitmaakt van de staf van de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

Oud-voetballer Pardew coachte in eigen land ruim 800 duels en werkte onder meer bij West Ham United, Southampton, Newcastle United, Southampton en als laatste bij Crystal Palace. Daar werd hij in april 2018 ontslagen.

Manager van het Seizoen

Pardew leidde West Ham United in 2005 naar de Premier League en verloor een jaar later met de Londense club de finale van de FA Cup. Dat laatste overkwam hem in 2016 met Crystal Palace opnieuw.

AFP
Manager Alan Pardew in zijn Newcastle United-periode

Als coach van Newcastle United werd hij in het seizoen 2011/2012 voor het eerst in de clubhistorie tot Manager van het Seizoen in de Premier League gekozen, onder andere omdat hij de ploeg een plek in de Europa League had bezorgd. Daarin reikte Newcastle het seizoen erop tot de kwartfinales.

Vierde Engelse coach

Pardew is de vierde Engelse coach bij ADO, dat hij moet zien te behoeden voor degradatie uit de eredivisie. August Smith (1926), John Donaghy (1928-1932) en Dick Groves (1953-1954) gingen hem voor.

Jol adviseur

Martin Jol is aangesteld als technisch adviseur. De oud-speler van de club was in het verleden trainer van onder meer Tottenham Hotspur, Ajax en Hamburger SV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl