Hulpverleners hebben het vulkanische eiland meerdere malen uitgekamd
NOS Nieuws

Politie stopt zoektocht naar laatste vermisten bij vulkaan Nieuw-Zeeland

De zoektocht naar twee personen die vermist raakten bij de recente vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland, is gestopt. De autoriteiten gingen er al van uit dat het 17-jarige meisje uit Australië en de 40-jarige man uit Nieuw-Zeeland waren omgekomen bij de natuurramp.

De lichamen van de twee zijn waarschijnlijk in zee beland. Duikers hebben het gebied rondom White Island meerdere keren doorzocht. Ook vanuit de lucht is er intensief gezocht, maar omdat er niets is gevonden, heeft de politie de zoekoperatie nu beëindigd.

Bij de vulkaanuitbarsting van twee weken geleden kwamen in totaal negentien mensen om het leven. Ruim 25 mensen raakten gewond. De meesten van hen hebben ernstige brandwonden.

Ooggetuigen maakten filmpjes van de vulkaaneruptie:

Beelden van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland

Tiener Winona Langford en gids Hayden Marshall-Inman zijn de enigen van wie het lichaam niet is teruggevonden. Tijdens de uitbarsting waren er 47 mensen op het vulkanische eiland. Jaarlijks komen er zo'n duizend toeristen naar White Island.

Critici zeggen dat de autoriteiten er de afgelopen tijd geen toeristen hadden mogen toelaten. In de dagen voor de uitbarsting was er seismische activiteit gemeten, wat wijst op een mogelijke eruptie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl