Jeffrey de Zwaan in zijn partij tegen Dave Chisnall
NOS Sport

Imponerende De Zwaan bereikt achtste finales WK

Jeffrey de Zwaan heeft zich voor het eerst geplaatst voor de achtste finales op het WK. De darter uit Rijswijk rekende in een hoogstaande partij af met de als tiende geplaatste Dave Chisnall (4-3).

Naast De Zwaan, de nummer 23 van de wereld, staat ook Michael van Gerwen bij de laatste zestien in Londen. Beide komen na de Kerstdagen pas weer in actie.

De Zwaan had vooraf al een goed gevoel over de ontmoeting met de hoger ingeschaalde Engelsman. Van de zeven voorgaande duels met Chisnall won hij er vijf.

Beslissende zevende set

Ook nu nam De Zwaan het initiatief, maar gaf hij tot drie keer toe een set voorsprong weg. Dus kwam het aan op een beslissende zevende set, waarin de 23-jarige De Zwaan de zestien jaar oudere Chisnall het nakijken gaf.

Uiteindelijk liet De Zwaan een gemiddelde van 106.09 punten per drie pijlen noteren, het hoogste gemiddelde van alle spelers dit WK.

De Zwaan doet voor de derde keer mee aan het WK, maar nooit eerder kwam hij verder dan de tweede ronde. Hij heeft nog niet de status dat hij van de sport kan leven, dus naast het darten werkt hij ook halve dagen als magazijnmedewerker om de kost te verdienen.

In de vierde ronde neemt De Zwaan het op tegen de Schot Peter Wright. Titelverdediger Van Gerwen treft Stephen Bunting.

Uitslagen 23 december

Nico Kurz (Dui) Luke Humphries (Eng) 2-4
Adrian Lewis (Eng) Darren Webster (Eng) 4-3
Luke Woodhouse (Eng) Dimitri van den Bergh (Bel) 2-4
Dave Chisnall (Eng) JEFFREY DE ZWAAN (NED) 3-4
Gary Anderson (Sch) Ryan Searle (Eng) 4-3
Peter Wright (Sch) Seigo Asada (Jap) 4-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl