Bekijk de samenvatting van Vitesse - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vitesse heeft de periode met interim-coach Joseph Oosting afgesloten met een 3-0 overwinning op VVV-Venlo. Begin december nam Oosting de taken over van Leonid Sloetski, waarna Vitesse onder zijn leiding drie keer wist te winnen en één keer gelijkspeelde.

Oosting begon met een 0-0 tegen Feyenoord, daarna volgde een 3-0 zege bij FC Twente en afgelopen dinsdag was Vitesse in de KNVB-beker met 4-0 te sterk voor ODIN'59. Evenals in de vorige drie duels met Oosting hield Vitesse ook tegen VVV de nul.

Streep van Bazoer

Vitesse speelde aanvankelijk in een te laag tempo om VVV in de problemen te brengen. Niet een snelle aanval, maar een hoogstandje van Riechedly Bazoer, die met een streep van 20 meter de kruising vond, doorbrak in Arnhem dan ook de impasse. Hij vierde zijn goal in de armen van Oosting.

De aanval die leidde tot de 2-0 begon bij Danilho Doekhi. De verdediger kreeg de bal terug van Bazoer en vond daarna spits Tim Matavz, die met een hard schot scoorde.

Na rust werd Vitesse steeds laconieker en zorgde VVV eindelijk voor gevaar, met name via invaller Haji Wright. Doelman Remko Pasveer voorkwam met snel uitkomen de 2-1 van Jerome Sinclair. Vitesse zette weer aan en na een corner van Bazoer kopte Bryan Linssen, die op een tegenstander leek te leunen, keurig met een boog raak in de verre hoek.

Crisis voorbij

Met de 3-0 zege lijkt de crisis in Arnhem voorbij. Vitesse gaat als nummer zes de winterstop in. De Arnhemmers kunnen de winterstop gebruiken om een nieuwe trainer te vinden. Oosting heeft nog niet de vereiste papieren en kreeg van de KNVB alleen voor december dispensatie.

Bij VVV is het op de vijftiende plaats in de eredivisie nog volop crisis. De nieuwe trainer van de Limburgers, Hans de Koning, zat naast technisch manager Stan Valckx op de tribune in Arnhem. Hij neemt het over van interim-coach Jay Driessen, die onlangs zijn contract verlengde tot 2022 en verder gaat als assistent.

Oosting hoort wel 'hoe of wat', Linssen prijst de interim-coach
Statistieken Vitesse-VVV-Venlo

STER reclame