Kirsten Wild
NOS Sport

Wild en Van Schip maken favorietenrol waar bij NK omnium

Kirsten Wild is in Apeldoorn voor de vijfde keer Nederlands kampioene op het omnium geworden. Bij de mannen ging Jan Willem van Schip er met zijn tweede titel vandoor.

De 37-jarige Wild, die in 2018 en 2019 zowel Europees als wereldkampioene werd op de meerkamp, moest flink aan de bak om Amy Pieters achter zich te houden. Die werd ook in 2012 en 2017 tweede achter Wild.

Wild werd derde op de scratch, Pieters vierde. Op de temporace eindigde Pieters voor Wild (tweede en derde). Wild won de afvalkoers (voor Pieters) en moest in de finale van de puntenkoers nog een ultieme aanval van Pieters pareren.

Bekijk hieronder in een reportage hoe Kirsten Wild en Jan Willem van Schip de dag beleefden.

Passen, meten en dollen bij NK omnium: 'Ik ben vet geniaal!'

Titelhoudster Kirstie van Haaften werd vijfde, nog achter Nina Kessler (goud in 2016) en Lorena Wiebes.

Ternauwernood Van Schip

Ook Van Schip moest alles uit de kast halen: na alle vier onderdelen had hij één punt voorsprong op Roy Eefting.

De 25-jarige Van Schip, die twee jaar geleden NK-goud won, vorig jaar WK-zilver en dit jaar EK-goud, kende met de vijfde plaats op de scratch een matige start. Hij won daarna de temporace en de afvalkoers en begon aan de puntenkoers met twee punten voorsprong op Eefting, de kampioen van 2011, 2013 en 2016.

Op het laatste onderdeel wist hij zijn tweede titel ternauwernood veilig te stellen. Yoeri Havik,met wie Van Schip EK-zilver won op de madison, werd derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl