Cambuurt viert de 0-1 van Robert Mühren (rechts)

Cambuur behoudt koppositie eerste divisie na winst bij Excelsior

SC Cambuur heeft de koppositie in de eerste divisie weten te behouden. De Friezen wonnen zondagmiddag de uitwedstrijd bij Excelsior: 1-3.

De bezoekers uit Leeuwarden kenden aanvankelijk een makkelijke middag. Binnen een half uur stond het 0-2 door een penalty van Robert Mühren (zijn vijftiende competitietreffer) en een kopbal van Jamie Jacobs.

Nog even spannend

Cambuur vergat in de tweede helft de genadeklap uit te delen (drie keer op de paal) en daardoor werd het in de slotfase plots weer spannend door de 1-2 van Rai Vloet. Cambuur-aanvaller Issa Kallon besliste het duel uiteindelijk in blessuretijd.

Lijstaanvoerder Cambuur komt door de winst op 45 punten uit 20 wedstrijden en heeft 3 punten meer dan nummer twee Jong Ajax.

Middenmoter Telstar won zondag de andere wedstrijd die in de eerste divisie op het programma stond. De Noord-Hollanders zegevierden met 3-1 in het provinciaal onderonsje met Jong AZ.