Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord en FC Utrecht ontlopen elkaar dit seizoen nauwelijks, erkende ook Utrecht-trainer John van den Brom. En dus kwam het aan op details en een dosis geluk in het onderlinge treffen van beide ploegen, dat in een 2-1 zege voor Feyenoord eindigde.

Met name dat laatste gaf de doorslag in de Galgenwaard. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer ging twee keer flink in de fout, maar kwam beide keren met de schrik vrij.

Schitterende treffers

En aan de overzijde maakte zowel Orkun Kökcü als Jens Toornstra een goal die hun zaakwaarnemers de wereld in kunnen slingeren om interesse voor hun cliënt aan te wakkeren.

Kökcü haalde na een kwartier maar eens uit van afstand en zag zijn schot op schitterende wijze in de verre hoek binnenvallen. Utrecht-doelman Maarten Paes was volstrekt kansloos (0-1).

Kökcü viel na zijn doelpunt in de armen Feyenoord-trainer Dick Advocaat, die hem prikkelt vaker te scoren. Of überhaupt te scoren, beter gezegd; tot zondag stond de teller dit eredivisieseizoen immers nog op nul.

"Ik hoor wel vaker van hem dat ik moet scoren. Vandaag ging-ie erin en dacht ik: de beste manier om te juichen is met de trainer", aldus Kökcü.

"Ik heb het wel nodig dat ik uitgedaagd word. En hij daagt me vaak uit, dus ik dacht: nou is het wel genoeg geweest, nu schiet ik hem erin", sprak de 18-jarige middenvelder lachend. "Het was een mooie goal, ik ben er blij mee en hoop dat de ban nu gebroken is."

Snelle gelijkmaker

Justin Hoogma maakte snel gelijk, de verdediger kopte raak uit een hoekschop (1-1), waarna Utrecht de rest van de eerste helft de bovenliggende partij was, maar verzuimde te scoren. Kort na rust viel de goal aan de andere kant wel en wederom was het een prachtige treffer.

Justin Hoogma springt het hoogst en kopt de 1-1 binnen ANP

Tyrell Malacia legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied, waar Toornstra hem met een halfvolley prachtig in het doel knalde. Weer kon Paes er alleen maar naar kijken.

FC Utrecht creëerde wel kansen en had recht op meer dan een nederlaag, maar de thuisploeg had het vizier niet op scherp. Net als Issah Abass tot tweemaal toe voor rust, kregen Sean Klaiber (paal) en Simon Gustafson de bal er niet in.

Rood en afgekeurde goal

De Utrechters eindigden de wedstrijd met tien man. Doelpuntenmaker Hoogma haalde de doorgebroken Luis Sinisterra neer en kon vroegtijdig gaan douchen.

Uit de vrije trap die volgde leek Eric Botteghin 1-3 te maken, maar zijn kopgoal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Feyenoord klimt door de overwinning over FC Utrecht heen naar plek vijf. De Rotterdammers hebben nu twee punten meer dan hun tegenstander van zondagmiddag.

Statistieken

STER reclame