Eindelijk wint Groningen weer eens en dat wordt uitbundig gevierd

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Emmen

Na vier eredivisieduels zonder overwinning heeft FC Groningen het jaar toch nog afgesloten met winst. Op eigen veld werd FC Emmen met 2-0 opzij gezet. Kaj Sierhuis maakte beide doelpunten.

Door de zege sluit Groningen het jaar af als nummer tien op vier punten van de zevende plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Emmen, dat buitenshuis slechts een punt haalde dit seizoen, staat veertiende.

Middenmoot eredivisie

7. FC Utrecht 18-29 (33-25)
8. sc Heerenveen 18-28 (29-22)
9. Heracles Almelo 18-26 (31-26)
10. FC Groningen 18-25 (21-18)

Groningen was beduidend sterker dan Emmen en kreeg goede kansen. Zo trof Ajdin Hrustic de lat en Django Warmerdam schoot wild voorlangs. De Drentse verdediging greep ook enkele keren goed in, vooral keeper Dennis Telgenkamp.

Sierhuis breekt de ban na fluitconcerten

Kort na rust had Groningen wel succes. Sierhuis liep een voorzet van Deyovaisio Zeefuik binnen. De spits kopte een kwartier voor tijd na een voorzet van Hrustic ook de 2-0 binnen door de benen van Telgenkamp.

De goals werden uitbundig gevierd, ook omdat er halverwege nog een fluitconcert was van de eigen supporters. "Dat is hun goed recht, maar persoonlijk begreep ik daar weinig van. We hebben veel jonge jongens, die moet je vertrouwen geven", zei coach Danny Buijs.

Gronings onbegrip over fluitconcert en uitsyndroom Emmen groeit

Pas in de slotfase werd Emmen gevaarlijk en werd Groningen-doelman Sergio Padt eindelijk aan het werk gezet. Hij liet zich niet verschalken. Bij Emmen kreeg Michaël Heylen twee minuten voor tijd nog zijn tweede gele kaart.