NOS Nieuws

Queen bereidt kerstpudding met troonopvolgers

Buckingham Palace heeft een aantal foto's vrijgegeven waarop koningin Elizabeth met haar drie troonopvolgers aan de traditionele kerstpudding werkt. De 93-jarige vorstin ziet toe hoe haar achterkleinzoon George van 6 de ingrediënten mixt, geholpen door zijn vader William (37) en opa Charles, de 71-jarige kroonprins.

De pudding die de vier maken is bedoeld voor een Brits goed doel dat veteranen steunt. Ze zullen volgend jaar worden opgegeten bij bijeenkomsten door heel Groot-Brittannië en het Gemenebest.

De foto's zijn genomen op Buckingham Palace, wanneer is niet bekendgemaakt. De BBC merkt op dat kerstpudding traditioneel op Stir-up Sunday dient te worden gemaakt, de laatste dag voor de adventstijd; dit jaar was dat 24 november.

De foto's zijn in ieder geval gemaakt voordat de koningin aan haar traditionele kerstvakantie op haar buitenverblijf Sandringham begon, vrijdagochtend.

Het kerstfeestje daar zal dit jaar iets minder druk bezocht worden dan gebruikelijk: haar kleinzoon Harry zit met zijn vrouw Meghan en 7 maanden oude zoontje Archie in Canada. Het paleis heeft bevestigd dat ze daar de Kerst zullen doorbrengen: Meghan bracht vroeger veel tijd door in het land voor opnames van de tv-serie Suits.

Het is ook de vraag of Elizabeths echtgenoot Philip wel aanwezig zal zijn: hij werd vrijdag opgenomen in een ziekenhuis in Londen. Volgens een woordvoerder gaat het om een voorzorgsmaatregel om een bestaande aandoening, wat precies is niet bekendgemaakt.

De 98-jarige prins was al op Sandringham, maar reisde terug voor de ziekenhuisopname. Of hij op tijd voor Kerst zal worden ontslagen, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl