Bekijk de samenvatting van PSV - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft ook zijn tweede duel onder interim-trainer Ernest Faber gewonnen. Drie dagen na de moeizame bekerzege bij GVVV werd PEC Zwolle thuis simpel verslagen: 4-1. Door het 0-0 gelijkspel van Willem II tegen Fortuna Sittard klom PSV daarmee naar de derde plek.

PSV moest eerst nog even door een zure appel heen bijten, want Daniel Schwaab schoof de bal binnen een kwartier zomaar naar Musatafa Saymak en die passeerde keeper Lars Unnerstall van afstand: 1-0 voor PEC Zwolle.

Het publiek in Eindhoven hield zijn hart vast, maar nog voor de pauze stelde PSV orde op zaken. In de 18de minuut scoorde Jorrit Hendrix na een vlotte combinatie met Steven Bergwijn en na een klein half uur schoot Mohammed Ihattaren de thuisploeg op voorsprong met een fraai schot in de verre hoek.

Jorrit Hendrix viert zijn goal tegen PEC Pro Shots

Na rust was het duel snel beslist. Bruma scoorde nadat een pas van Ritsu Doan inadequaat was verwerkt en Cody Gakpo maakte er 4-1 van na een fraaie slalom langs een Zwols kwartet.

De tegenstand van PEC hield na rust niet over. Lennart Thy en invaller Mike van Duinen deelden speldenprikjes uit, maar brachten de spanning niet terug.

'Een lekker gevoel na een rumoerige week'

Voor het eerst in lange tijd waren er na afloop weer eens lachende gezichten te zien bij PSV. "Het is een rumoerige week geweest waarin veel is gebeurd", zei Ibrahim Afellay over de week waarin trainer Mark van Bommel werd ontslagen en GVVV pas na verlenging werd geklopt. "Daarom geeft dit toch wel een lekker gevoel."

Afellay was blij met de veerkracht die PSV had getoond na de vroege achterstand. "Het is knap van de ploeg dat we ons, in deze fase, op zo'n manier hebben hersteld. Het ging vandaag om winnen, maar gelukkig hebben we het publiek ook nog mooie goals kunnen geven."

Ook trainer Ernest Faber keek tevreden terug. "Het begin was weifelend, uiteindelijk hebben we goed gereageerd. We moesten deze week overleven en dat hebben we gedaan. Nu kunnen we de feestdagen in en goed herstellen."

Afellay had nog een positieve boodschap voor de PSV-fans: "Het heeft geen zin om negatief te doen, het is al negatief genoeg. Als je positief blijft en hard werkt, moet het goedkomen."

Statistieken PSV-PEC Zwolle

STER reclame